Forum Filmowe

MOVIE CENTER

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

#1 2012-09-08 17:56:20

Skarlett

Administrator

Punktów :   

Incepcja

Początkowo podchodziłam do tego filmu bardzo niechętnie. Ciężki, zmuszający do maksymalnego skupenia (przynajmniej moim zdaniem) , ale w końcu się skusiłam, bo kogo bym nie spytała, to wychwalał ową produkcję pod niebiosa. Bardzo ciekawy pomysł z tymi podróżami we śnie, a wreszcie samej incepcji, czyli podłożenia komuś cudzej idei wprost do głowy. Efekty specjalne? Fantastyczne! (Nie przeżywałam tego w kinie, lecz w domowym zaciszu, więc pewnie połowę emocji mnie minęło) .
W filmie zobaczymy między innymi Leonardo DiCaprio, Josepha Gordona-Lewitta, Toma Hardy'ego (Ci dwaj spodobali mi się w rolach Arthura i Eamesa, wokół których fani snują pewne domysły.. ) i Cilliana Murphy'ego, i aktorzy spisali się bardzo dobrze! Co jeszcze warte jest uwagi? Na pewno ciekawie rozwiązano kwestię odróżniania snu od rzeczywistości, czyli motyw tzw. talizmanów. No i nie mogę przyczepić się do muzyki, skomponowanej przez mistrza Hansa Zimmera (przykladowo utwór "Time" )

Co możecie ciekawego powiedzieć o tym filmie?

#2 2012-09-09 16:07:54

kicius183

Nowy użytkownik

15845363
Punktów :   

Re: Incepcja

oglądałam!  ale tak jak mówisz trzeba w maksymalnym skupieniu oglądać ... a ja oglądałam to w sylwestra i z przyjaciółką więc trochę się pogubiłam XDD
ale przyznam pomysł snu we śnie był bardzo fajny i te efekty ...
jednym zdaniem .. film bardzo polecam !

#3 2012-09-09 16:31:04

Skarlett

Administrator

Punktów :   

Wiesz, ja mimo wszystko po seansie czułam pewien... niedosyt, możliwe, że mało się skupiłam, że nie wniknęłam zbytnio ^^; Nooo, efekty to jedna z największych zalet tego filmu, a wiesz, że scenę w hotelu, gdzie obracały się ściany, kręcili 'autentycznie' ? tzn., ściany naprawdę się przesuwały

A co powiesz w temacie Eamesa i Arthura?

#4 2012-09-10 15:47:36

kicius183

Nowy użytkownik

15845363
Punktów :   

seryjnie? ;O szacun. XD
film oglądałam dawno więc nawet twarzy nie pamiętam ~~~XD
ale nie przypominam sb by coś mi w aktorach przeszkadzało

#5 2012-09-10 16:24:48

Skarlett

Administrator